Bine ați venit!

Site-ul meu vă oferă produse și servicii originale, destinate dezvoltării personale și infrumusețării vieții voastre de zi cu zi. Ele sunt concepute de mine special pentru voi, având o magie aparte. Aici găsiți de la simple servicii de consiliere pentru dezvoltare personală și întreținere corporală personalizate, până la sesiuni de lucru șamanic individuale, sau de grup, dar și unele accesorii handmade unicat, făcute cu mult drag, din care unele pot fi folosite și cu rol cristaloterapeutic. Aceste produse și servicii nu sunt un înlocuitor pentru un tratament medical de specialitate, dar îl pot completa cu succes.

Puteți achiziționa prin email, cartea mea electronică în format pdf intitulată CARTEA CU 13 MANDALE, care este un mic ebook bilingv, despre și cu mandale și șamanism, scris de mine și ilustrat de fiica mea la 13 ani. Această e-carte costă 30 RON. găsești detalii cu un click aici
Cartea este disponibilă și în format tipărit cu 35 RON.
Mulțumim!

Ceremonia Flăcării Sacre

Ceremonia Flăcării Sacre este o ceremonie de inspirație șamanică, pe care o puteți face dacă doriți, la fiecare Lună Nouă și Lună Plină de peste an.

Introducere

Acest ritual nu intră în contradicție cu religia voastră, fiind inspirat din practica precrestină, care doar onorează Viața, Universul și Natura înconjurătoare.

Această ceremonie vă ajută să vă conectați cu cele patru elemente alchimice fără de care viața nu este posibilă pe acest Pământ (pământ, apă, foc, aer) și cu cele patru energii arhietipale corespunzătoare lor, pe care le folosesc șamanii andini și cei de la Școala Celor Patru Vânturi condusă de Alberto Villoldo Ph.D și echipa sa, vă ajută să vă conectați cu energiile Mamei Pământ și Tatălui Soare, cu Bunica Lună și Frații Stelari, cu Marele Spirit, cel ce, așa cum spun toți șamanii ancestrali, ”are o mie de nume și este nenumit”.

Această ceremonie vă ajută să vă aliniați cu întreg Universul și în această stare, să vă spuneți intenția: ce vreți să eliminați, încheiați? (la Lună Plină) ce vreți să creșteți, aduceți? (la Lună Nouă), fiecare doar pentru sufletul său, fără să încălcați liberul arbitru al altor ființe. Puteți să vă rugați în timpul acestei ceremonii și pentru binele și înălțarea sufletelor străbunilor voștrii (la sfârșitul cereminiei puteți chiar să păstrați un moment de reculegere, pentru cei ce nu mai sunt printre voi și au facut parte din familia voastră), pentru casa voastră, orașul vostru, țara voastră, Planeta voastră. Fiecare cum și cât simte. La final nu uitați să multumiți pentru că rugăciunea voastră a fost auzită! 

Roata Medicinală tradițională, simbol ancestral puternic, este compusă din două simboluri principale suprapuse:
  • Cercul, care reprezintă parcurs in sensul acelor de ceasornic, sensul vieții pe Mama Pământ și al creșterii energetice, cât și comunitatea așezată în cerc în bună înțelegere, iar trecând prin cele patru puncte de intersecție (cu crucea) reprezinta: Roata Anului cu cele patru anotimpuri, cele patru elemente care conlucrează și compun toată creația, ciclurile vieții (naștere, tinerețe, bătrânețe, moarte), cele patru rase umane (albă, galbenă, roșie și neagră), cele patru direcții cardinale, cele patru energii arhietipale, care diferă de la o scoală shamanică la alta, ciclurile Lunii... si exemplele pot continua... inclusiv Uroborusul vechi simbol cosmic ancestral folosit și de strămoșii noștrii conform descoperirilor istorice, poate fi integrat schematic în această roată. 
  • Crucea cu brațe egale, care reprezintă simbolic arborele vieții, cu cele două direcții verticală și orizontală. Orizontala poate fi asociată de exemplu, cu energia feminină și cu cea masculină (stânga - dreapta), care ne compun pe fiecare în parte, dar reprezintă și cuplurile noastre familiale (dacă le avem). Verticala în acest caz poate fi asociată cu copii (jos) și bătrânii (sus), deci este axa care poate fi asociată cu linia de evoluție familială și totodată schema aceasta, poate fi extrapolată de la nivel de familie și de nație sau societate. 
Acest simbol este folosit peste tot în lume de șamani și are aceeași semnificație în toate curentele șamanice.
Luna, numită de șamani Bunica Lună, prin poziționarea ei și energia magnetică pe care o manifestă asupra Terrei, așa cum bine știți influențează vizibil apa, prin flux și reflux. Grădinarii care cunosc aceste taine, știu când este bine să semene, sau să facă alte lucrări în grădină optimizându-și activitatea la maximum. Același lucru se întâmplă și la nivel subtil. Când Luna este în creștere ne putem folosi de această energie ca să inițiem ceva ce vrem să creștem. Când Luna este în scădere e perioada optimă de detoxifiere la toate nivelurile.

Pentru unii dintre voi, ceea ce am scris eu aici în introducere, nu este nimic nou, dar pentru alții, da. Îi onorez pe cei care, citindu-mi puținele rânduri aleg astăzi să se armonizeze și ei cu Bunica Lună, Mama Pământ și să celebreze lună de lună alături de mine, sau singuri, folosind aceast ritual, Viața în general cu toate frumusețile ei.

Atenție! cu această ceremonie, nu se va face "paradă" și nici nu se va intra pe liberul arbitru al altor persoane, se lucrează doar în plan strict personal, iar când totuși din necesitate alegem să lucrăm pentru alții, obligatoriu facem asta doar la rugămintea și cu acceptul acelor persoane. Fiecare dintre voi poate face ceremonia discret, în intimitatea casei sale, doar dacă simt că vor să facă acest lucru, cu bune intenții.

Ceremoniile de genul acesta sunt pentru a aduce pace, armonie și echilibru, binecuvântare și acceptare, în grație sufletească și iubire. Ne ajută să ne unim mintea cu inima și să înțelegem mai clar, că puterea este în noi și la noi la fiecare, că suntem ființe de lumină și avem tot ce ne trebuie ca să ne manifestăm în Iubire și Frumusețe și să stingem conflictele și dezechilibrele: din noi, dintre noi și cei din jur, dintre noi si natură, cu puterea rugăciunii noastre.


Cum se face efectiv, Ceremonia Flăcării Sacre de Lună Nouă, sau de Lună Plină?

Vă rog să citiți cu atenție și textul de mai sus, ca să înțelegeți de ce se așează altarul de lucru așa? 
Este nevoie să vă procurați cinci căndeluțe și un suport neinflamabil, pe care să le așezați în siguranță când ard. 
Aveți în imaginea de mai jos o schemă, care vă prezintă cum să poziționați corect căndeluțele. 
Ceremonia Flăcării Sacre de Lună Nouă și Lună Plină
(schemă pentru așezarea corectă a celor cinci căndeluțe / lumânări pe farfurie, văzută de sus)
Ideal este să fie cinci căndeluțe, poate fi însă și doar una singură, dacă nu aveți cinci, important este să participați conștient la ceremonie. Căndeluțele pot fi de orice culoare, sau puteți alege unele albe. Puteți și să decorați pe cele patru direcții cardinale, după gust și preferință personală, pe lângă căndeluțe: flori, petale, frunze, pene, pietre, cristale, figurine benefice, uleiuri esențiale, miresme plăcute, fumigații cu plante sacre, orice vă cheamă și se integrează decent în scopul aceastei ceremonii sacre, prin care noi ne acordăm cu Bunica Lună și întregul Univers. Puteți și să vă rezumați la această configurație simplă, punând pe suportul ales, doar căndeluțele, fiecare după posibilități, gusturi și placere personala. Important este sa va pozitionați căndeluțele ca în schema de mai sus! (sau doar una singură în mijloc, dar repet este de preferat, să fie toate cinci poziționate ca în desen) 

Înainte de a aprinde căndeluțele, asigurați-vă că eliminați orice risc de a isca un incendiu și totul în jur este în siguranță, iar căndeluțele stau pe o suprafață stabilă (de exemplu pe o farfurie). Înainte de a vă manifesta intenția, puteți să spuneți o rugăciune, ca să vă puteți concentra mai bine, care vreți voi, care vă este mai dragă, care simțiși că vă ajută să intrați în acea stare de sacralitate. Căutați să faceți totul fară să vă grăbiți, ca să puteți intra în acea stare de pace sufletească și de sacru, de care aveți nevoie. Căndeluțele le puteți lăsa, după încheierea ceremoniei, să arda până la capăt, într-un loc unde nu este nici cel mai mic pericol de incendiu, sau le puteți opri flacăra cu delicatețe. Materialele bio-degradabile folosite la ceremonie, cum ar fii de exemplu florile, vă rog să nu le aruncați la gunoi, sau într-un loc murdar, ci să găsiti o soluție de a le reintegra în natură (de exemplu arse și risipită cenușa lor în gradină, îngropate într-un loc curat, puse să alunece pe o apă curată) în sacralitate și respect. (plasticele și aluminiul de la căndeluțe le puteți pune, dacă aveți posibilitatea, undeva unde se reciclează materialele) 

Vă rog să constientizați că sunteți direct răspunzători de respectul, sacralitatea, seriozitatea, acuratețea cu care vă manifestați și să aveți în vedere, că orice dezechilibru sau deviere de la intenția benefică a cestui ritual, vi-l asumați în totalitate. 

Foarte important! Înainte de a aprinde căndeluțele, asigurați-vă că ați deschis Spațiul Sacru (mantra este mai jos) și după fiecare invocare a energiilor câte unei direcții veți spune "Mulțumesc! că ai ales să fii aici și acum, bine ai venit!", iar când terminați nu uitați să închideți mental Spațiul Sacru parcurgând roata sa, în aceeași direcție ca atunci când l-ați deschis (mișcare circulară spre dreapta), diferența este că la fiecare direcție veți spune "Mulțumesc! Acum poți să pleci în Pace și Lumină!" 

Cum se face deschiderea Spatiului Sacru Medicinal? 

Începem prin a ne poziționa cu fața spre Sud și folosim o unealtă, care ne ajută să ne focusăm prin sunet. Această unealtă este la alegere: un clopoțel, o zuruitoare, sau în lipsă de așa ceva poate fii o simplă cutiuță de medicamente. Important este să sune (shamanii quero din Anzi, folosesc o scoică, cu care, atunci cand suflă în ea, generează un sunet asemănător cu cel de caval). Agităm apoi un pic acea unealtă spre direcția Sud, ca să invocăm acea energie și apoi rostim incantația de deschidere a spatiului pentru Sud, mutându-ne apoi în sensul acelor de ceasornic, pe fiecare directie și procedând identic pentru fiecare, dar spunând de data aceasta incantația corespunzătoare pentru Vest, apoi Nord, apoi Est. Apoi ne aplecăm spre Mama Pământ să spunem incantația pentru ea și apoi o să ne ridicăm brațele spre Cer, la momentul potrivit, să spunem și ultima incantație, după care începe ceremonia propriu-zisă. 

Cuvintele rostite la incantațiile fiecărei direcții, pentru deschiderea Spațiului Sacru, oferită de Alberto Villaldo Ph. D. în una din carțile sale despre shamanism, sunt: 

(n.a: ne poziționăm deci cu fața catre Sud) 
Către vânturile Sudului. 
Mare Șarpe, 
răsuceste-ți spiralele de Lumină in jurul nostru, 
învață-ne să ne lepădăm de trecut, 
așa cum tu te lepezi de propria-ți piele, 
și să pășim ușor pe Pământ. 
învață-ne Calea Frumuseții. 
Mulțumesc! că ai ales să fii aici și acum, bine ai venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum poți să pleci în Pace și Lumină!) / 

(n.a: apoi ne întoarcem cu fața catre Vest) 
Către vânturile Vestului. 
Mamă Jaguar, 
protejează-ne spațiul vindecător. 
învată-ne calea păcii, calea de a trăi impecabil 
și arată-ne drumul dincolo de moarte.
Mulțumesc! că ai ales să fii aici și acum, bine ai venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum poți să pleci în Pace și Lumină!) / 

(n.a: apoi ne întoarcem cu fața către Nord) 
Către vânturile Nordului. 
Colibri, Bunice si Bunici, Străbunilor, 
veniți și încălziți-vă mâinile la focurile noastre, 
șoptiți-ne prin adierea vântului. 
Vă respectăm pe voi, înaintașii noștri 
și pe voi, cei care veți veni după noi, copiii copiilor noștri. 
Mulțumesc! că ați ales să fii aici și acum, bine ați venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum puteți să plecați în Pace și Lumină!) / 

(n.a: apoi ne întoarcem cu fața către Est) 
Către vânturile Estului. 
Mare Vultur, Condor, 
vino la noi, din locul Soarelui care răsare, 
ține-ne sub aripa ta, 
arată-ne munții la care îndrăznim doar să visăm, 
învață-ne să zburăm alaturi de Marele Spirit. 
Mulțumesc! că ai ales să fii aici și acum, bine ai venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum poți să pleci în Pace și Lumină!) / 

(n.a: apoi ne aplecăm și atingem pământul/podeaua) 
Mamă Pământ. 
Ne-am adunat pentru vindecarea tuturor copiilor tăi, 
Oamenii Pietre, Oamenii Plante. 
Cei cu patru picioare, cei cu două picioare, cei care se târăsc, 
cei cu înotătoare, cei cu blană și cei cu aripi, 
toți cei înrudiți cu noi.
Mulțumesc! că ai ales să fii aici și acum, bine ai venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum poți să pleci în Pace și Lumină!) / 

(n.a: ne ridicăm în picioare și ridicăm mâinile și fața către Cer) 
Tată Soare, Bunică Lună, către Națiunile Stelare. 
Mare Spirit, tu care ești cunoscut sub o mie de nume 
și tu, care ești Cel nenumit, 
îți mulțumesc pentru că ne-ai adus la un loc 
și ne-ai permis să cântăm Cântecul Vieții.
Mulțumesc! că ați ales să fii aici și acum, bine ați venit!
/ (iar la închiderea spațiului vom rosti... Mulțumesc! Acum puteți să plecați în Pace și Lumină!) / 
(n.a: aprindem candelutele și ne începem ceremonia) 

Importantă mi se pare concentrarea, intenția și trăirea atunci când spui această mantră. Exact ca și la rugăciune, dacă stai să te cramponezi prea mult de reținerea cuvintelor, intonație, teatralitatea cu care te manifești atunci când o reciți cu voce tare în fața celor care participă alături de tine, pierzi contactul real cu energia invocată, astfel încât să poți deschide acest spațiu energetic protector, medicinal și vindecător. Incantația aceasta o poți simplifica dacă simți, sau imprejurările în care îți desfăsori activitatea nu permit lălăiala, sau o poți face mai amplă ca mesaj, dacă locul în care te aflii este atât de minunat încât merită să prelungești momentul deschiderii Spațiului Sacru. 

Ideal este să ne sincronizăm ceremoniile și să ne unificăm forțele când facem această ceremonie fiecare și de aceea m-aș bucura să vă acordați cu momentul când eu fac propria ceremonie. De obicei fac acest ritual în jurul orei 20:00 (ora Bucureștiului), în ziua corespunzătoare calendaristic pentru Luna Nouă, sau Luna Plină. 

Mulțumesc anticipat tuturor celor care au ales să participe în acest mod alături de mine, sau în ritmul lor, la acestă frumoasă ceremonie de Lună Nouă, sau de Lună Plină, după caz. (Pentru cei care doresc să se sincronizeze cu mine, eu anunț din timp pe facebook. data și ora la care fac ceremonia)


Cu drag,