Bine ați venit!

Site-ul meu vă oferă produse și servicii originale, destinate dezvoltării personale și infrumusețării vieții voastre de zi cu zi. Ele sunt concepute de mine special pentru voi, având o magie aparte. Aici găsiți de la simple servicii de consiliere pentru dezvoltare personală și întreținere corporală personalizate, până la sesiuni de lucru șamanic individuale, sau de grup, dar și unele accesorii handmade unicat, făcute cu mult drag, din care unele pot fi folosite și cu rol cristaloterapeutic. Aceste produse și servicii nu sunt un înlocuitor pentru un tratament medical de specialitate, dar îl pot completa cu succes.

Puteți achiziționa prin email, cartea mea electronică în format pdf intitulată CARTEA CU 13 MANDALE, care este un mic ebook bilingv, despre și cu mandale și șamanism, scris de mine și ilustrat de fiica mea la 13 ani. Această e-carte costă 30 RON. găsești detalii cu un click aici
Cartea este disponibilă și în format tipărit cu 35 RON.
Mulțumim!

Cum ne lucrăm temele?

M-a întrebat o clientă... Dragă tu ne tot spui în sus și în jos, pe unde te citesc, să ne lucrăm temele... scuză-mi întrebarea dar ce înseamnă dragă pentru tine "să ne lucrăm temele?" adică dă-mi un exemplu măcar, ca să înțeleg mai clar.

Vedeți... dacă tu crezi că o chestie se întâmplă firesc la tine, ca și când te-ai spăla pe dinți, trăiești cu impresia eronată că toată lumea vede lucrurile așa și "toată lumea se spală dimineața pe dinți ca tine" :))). Greșit... am descoperit că... nu toată lumea știe la ce te referi și pot spune chiar că 99% dintre oameni habar nu au cum vezi tu lucrurile... deși tu crezi că și ei le văd la fel ca tine.

Din punctul meu de vedere a-ți "lucra o temă" singur, sau cu ajutorul unui psiholog, sau a unui consilier pentru dezvoltare personală, sau a unui facilitator șaman, sau a unui alt gen de specialist... care simți tu că ți se potrivește... presupune a face o analiză a unei probleme cu care te confrunți și a lua niște decizii cu privire la viitor. Adică tu decizi ce faci frate în viitor? schimbi povestea? stai tot in ea? e vreo portița de ieșire? pentru că dacă tu decizi să nu schimbi ceva, nimeni nu te poate obliga să schimbi...

Prea vag spus nu?

Bine... uite... omul are câteva priorități în plan personal... conform unei părți a specialiștilor, aceste priorități se pot împarți în patru mari categorii (după alții în mai multe):
- Sănătate și Stare de Bine
- Relații, Iubire și Familie
- Avere, Carieră și Finanțe
- Spiritualitate

Mie îmi place ideea asta cu patru-cinci categorii, că le poți enumera pe degetele de la o mână :))

Să zicem că ai o problema de sănătate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te duci la medicul de familie și să îi ceri ajutorul. Analize, recomandare la specialist, medicație, tot tacâmul... Nimeni în afară de medic, care a studiat ani de zile în amănunt tainele corpului omenesc, nu se pricepe mai bine sa îți pună un diagnostic. Știu!... o să spuneți că în ziua de azi sunt medicii așa și pe dincolo, dar eu o sa vă spun că nu toți sunt așa și pe dincolo, unii chiar știu meserie, totul este să întrebi în stânga și în dreapta și să ai noroc să dai de ei. Încă nu ne-au plecat toți specialiștii din tară... mai sunt unii care au rămas pe redute...

În situația de mai sus, se cheamă pentru mine că ți-ai lucrat (abordat) problema de sănătate la nivelul corpului fizic. Știi cât de cât cum stai... 

Apoi, dacă vezi că medicația alopată nu a dat rezultatele așteptate de tine și te întrebi ce este de făcut? începi să cauți informație pe internet și găsești puține sfaturi bune și avizate și multe bazaconii periculos de pus în practică :)... apoi, cauți soluții mai înțelepte... cauți un fitoterapeut, un medic acupuncturist, un maseur, un bioenergetician, un terapeut reiki... depinde de afecțiunea pe care o ai.

Deja când începi să iți pui întrebări de genul: "ce se întâmplă cu mine?", "cum am ajuns aici?", "când a început asta?", "cine mai are în familie problema?".. etc etc... tu lucrezi la nivelul corpului tău mental. Corpul mental poate fi ajutat să își ”amintească” prin aroma-terapie. (simți mirosul unei flori, sau a unui parfum și automat te duci cu gândul undeva la un peisaj, la un personaj, la un roman, la o muzică, la o stare sufletească, la ceva ce ți-a făcut plăcere și e conectat în mintea ta de acea mireasmă anume)

Apoi lucrul cu aceasta temă urcă la un alt nivel și te refugiezi firesc în rugăciune, în ceremonie, cerând ajutor divin. Poate simți să te rogi în colțul casei tale, în natură, sau în Biserică alături de preotul tău duhovnic, sau la o mănăstire, sau și mai bine într-un pelerinaj. Fiecare cum simte și cum se simte confortabil. Acesta este corpul tău emoțional, sufletul. Deasemenea muzica, dansul, arta în general iți atinge sufletul. Dacă ești un om sensibil ești atras de acele vibrații, mesaje artistice, asortate cu nivelul tău de a înțelege și simți lucrurile în această zonă. Ceea ce pentru mine poate fi aici la superlativ, ție ți se poate părea prea înzorzonat, sau prea simplu, sau un mare chici. "Gusturile nu se discută!". Ceremonia Flăcării Sacre pe care eu o fac lună de lună la fiecare Lună Nouă și Lună Plină, împreună cu cei care doresc să mă însoțească virtual, fiecare din colțul lui de lucru, așa cum ați observat, din punct de vedere al felului în care sunt aranjate cele cinci căndeluțe în cruce, pe un suport care vă ferește de incendiu (ex. farfurie) este la fel la toată lumea, dar felul cum decorați acest altar este specific fiecăruia, ține de gusturile și de imaginația autorului.

Apoi lucrul cu aceasta tema urcă și mai sus la nivelul spiritului. Bineînțeles că poți fi propriul tău șaman, sau poți apela la ajutorul unui șaman. Dacă vrei sa fii propriul tău șaman întreabă-te singur, simbolic: Când a fost ultima dată când ai dansat? Când a fost ultima dată când ai cântat? Când a fost ultima dată când ai spus o poveste? Când a fost ultima dată când te-ai bucurat să stai cu tine în liniște?De fapt este vorba de când a fost ultima dată când ai simțit bucurie? Când exact au venit norii negrii peste tine, sau peste cei care au trăit povestea înaintea ta? pentru ca acolo este atins spiritul tău de acea... poveste. Acolo ai ceva de reparat și poate vrei să repari... poate nu. Uneori crezi că vrei să repari și când auzi soluția spui ferm "Nu pot!"... până nu dai drumul dramei și nu înțelegi lecția la acest nivel nu poți acționa.

Altfel stau lucrurile când tu... la nivel energetic ”scoți afară” toată greutatea asta care apasă, te eliberezi, închizi și cicatrizezi rana. Șamanul doar iți facilitează energetic propria ta lucrare și te ghidează uneori dacă simte ca te blochezi. Atât.

Pentru mine asta este frumusețea lucrului șamanic. Să văd cum deschid ușița "coliviei" și o "pasare” zboară liberă în înaltul cerului fără să se întoarcă la colivie... dacă se întoarce, mai apar câteodată și zic "uși! uși!". Sunt situații când deschid ușița și pasărea pregetă, sau efectiv nu vrea să iasă și atunci chiar nu am ce să fac... las timpul să stea de vorbă cu ea.

În toată această expunere poate am reușit să mă fac înțeleasă ce înseamnă pentru mine să "iți lucrezi tema" și nu vreau să închei înainte de a vă spune că toate aceste abordări în mod gradat sunt necesare și că fiecare zonă de lucru are specialiștii ei, care trebuie căutați și respectați pentru efortul lor. Eu nu o să știu niciodată să prescriu medicație de exemplu, dar nici cei specializați în lucrul cu corpul tău fizic nu știu să lucreze la nivelul spiritului, unde este specialitatea mea. Fiecare cu treaba lui. Eu văd vindecarea oamenilor în viitor, abordată pe toate aceste fațete, o dată cu evoluția omenirii.

Acum aș mai putea adăuga că există sute de metode de autoinvestigare: prin lucrul verbal cu întrebările potrivite, prin desen, prin handmade, prin creație artistică, prin tehnici de meditație, prin rugăciune, prin lucrul cu îngerii, prin divinație, prin a citi cartea potrivită care iți dă acel răspuns, sau iți "ridică acea mingie la fileu" de care aveai nevoie, sau iți "apasă un buton" și te revolți... cine știe... de la caz la caz.

Eu una, mă las inspirată sa îmi lucrez temele personale, în fel si chip. Atunci când sunt tristă e undeva un blocaj. Atunci când plâng, sau sunt răcită, sau am o boala trecătoare, știu că procesez ceva, sunt atentă ce face ființa mea cu acea problemă. Atunci când simt firesc să râd, cânt, dansez, ascult povești... înseamnă că sunt în echilibru perfect :))... înseamnă că am reușit să vindec problema și că le pot facilita și altora vindecarea acelui tip de problemă... pot să țin energia acelei povești vindecate și pentru ei.

Atenție! Eu consider că toți suntem aici pe Mama Pământ la grădinița și la școală, fără excepție. 
Cunoaște-te pe tine înainte să vrei să îi cunoști pe ceilalți. Analizează lucid situațiile și faptele tale și ale celorlalți înainte să pui preț pe vorbe goale. Simte! Simte în corpul tău emoțiile. Plângi, râzi, caută cauza, procesează, repară, vindecă... vezi apoi cum te simți?

Vă îmbrățisez cu iubire și îmi doresc acest articol să vă fie de folos.

Raluca